Haziran 20, 2011

kalbura bastı


  Tarif Emine Beder'e ait.
Kalburabast1
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı erimiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • 100g. ceviz içi
Şerbeti:
  • 3 Su bardağı su
  • 2,5 Su bardağı şeker
  • yarım tatlı kaşığı limon suyu
 Yapılışı;
  1. Hamuru yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.
  2. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak hale getirelim.
  4. Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım.
  5. Orta kısımlarına iri dövülmüş cevizi koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
  6. Fırından alır almaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim.
  7. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
 Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: